Holiday Home Renovation - Exterior Garden Terrace by Turquoise | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
Turquoise
Turquoise
Turquoise
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Holiday Home Renovation—Exterior Garden Terrace

Set against the green forested mountains of Hout Bay, a holiday home—to a Dutch family—required extensive interior and exterior renovation. The aim was to refresh by replacing with local materials and hand-made products to enhance the experience of being in Cape Town and surrounded by nature. The outdoor overgrown garden was landscaped with lush indigenous vegetation amidst stone steps and the terrace was opened up to access the garden and the pool area.

  • After - New pergola by Turquoise

    After—New pergola

    The natural sandstone tiles are laid in staggered format to soften any linear concepts.

  • After - View to pool area by Turquoise

    After—View to pool area

    A place to rest.

  • Before - View to pool area by Turquoise

    Before—View to pool area

    Patio is overgrown and usable space is limited.

  • After - New landscaped garden by Turquoise

    After—New landscaped garden

    Space to be immersed in the shade and to absorb the beauty of the indigenous tiered garden.

  • After - Pergola by Turquoise

    After—Pergola

    Simplicity of design for the Balau timber pergola structure and bench seating.

  • After - Stone steps by Turquoise

    After—Stone steps

    Natural mountain stone laid in the newly landscaped terraced garden with gentle pathways.

  • Detail and texture: rustic  by Turquoise , Rustic Ceramic

    Detail and texture

    Organic shaped ceramic vessels form part of the objet's d'art to the garden.

  • Before - View from the pool. by Turquoise

    Before—View from the pool.

    An unused fountain and irregular floor paving.

  • After - New extended bench and pergola. by Turquoise

    After—New extended bench and pergola.

  • Proposed design sketch by Turquoise

    Proposed design sketch

    A sketch illustrating the proposed design for approval.

  • After - Completed bench and pergola by Turquoise

    After—Completed bench and pergola

    A minimalist approach creates a sense of calm.

  • After - View from the pool. by Turquoise

    After—View from the pool.

    Indigenous pin cushion proteas thriving in the vegetation.

  • After - View to the pool by Turquoise

    After—View to the pool

    A Balau pergola with latte poles offer cross hatch shade to evoke the texture of woven baskets.

  • After - New lighting by Turquoise

    After—New lighting

    Festive lighting to the pergola and each replanted Aloe are individually illuminated.

Admin-Area