Twin Peaks by Feldman Architecture | homify
Change profile photo
Change cover
Feldman Architecture
Feldman Architecture

Feldman Architecture

Feldman Architecture
Feldman Architecture
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Twin Peaks

Overlooking the natural elegance of the Mount Sutro Open Reserve, the Twin Peaks Residence is a direct reflection of the occupants who live there, two highly active 30-somethings with a passion for yoga and a thirst for travel. Inspired by the sloping hill and bountiful garden, both client and architect worked in tandem to elevate the property into a modern transformation by opening up the original compartmentalized main floor, with the goal of visually and physically connecting it to the spacious rear yard.The structure of the house was kept largely intact to celebrate the exposed beams, high ceiling, and Japanese ski cabin-esque design.  A light greywash was added to draw the dwelling together, as well as highly crafted materials and details to enhance its charm and create moments of architectural interest.Beneath a pitched ceiling and butterfly-like skylights, sits a cozy reading nook with direct access to a new roof deck, complete with auspicious views of the Golden Gate. The master bedroom is preceded by a yoga annex and allows immediate access to the rear garden, while the upper living space flows easily out to the comfortable hillside carrel. Running the height of the stairwell is a wood slat screen, acting as a privacy screen that still allows the light to gently filter in. The soft, minimalist palette is enhanced by whimsical touches, a thoughtful collaboration between the architect and client. A blue velvet sofa, leather- topped bar stools, carefully chosen decorative tiles, light fixtures, and a collection of unique sculptures the client had picked up on a trip to Copenhagen create a diacritic space reflective of her unique personality. Her direct involvement and excitement are what made this project so special. The home isn’t generic because of her willingness to take risks and add in fun details.


PROJECT TEAM

Landscape Architect: Ground Studio Landscape Architecture

Lighting Design: Kim Cladas Lighting Design

Interiors: Feldman Architecture

Builder: Upscale Construction

Structural Engineer: Strandberg Engineering

Landscape Contractor: Frank & Grossman

Cabinetmaker: Eby Construction

Photography: Joe Fletcher

Location
San Francisco
  • Twin Peaks Modern houses by Feldman Architecture Modern

    Twin Peaks

  • Twin Peaks Modern houses by Feldman Architecture Modern

    Twin Peaks

  • Twin Peaks Modern houses by Feldman Architecture Modern

    Twin Peaks

  • Twin Peaks by Feldman Architecture Modern

    Twin Peaks

  • Twin Peaks by Feldman Architecture Modern

    Twin Peaks

  • Twin Peaks by Feldman Architecture Modern

    Twin Peaks

  • Twin Peaks Modern living room by Feldman Architecture Modern

    Twin Peaks

  • Twin Peaks Modern living room by Feldman Architecture Modern

    Twin Peaks

  • Twin Peaks Modern living room by Feldman Architecture Modern

    Twin Peaks

  • Twin Peaks Modern living room by Feldman Architecture Modern

    Twin Peaks

Admin-Area