House Lilford by Bespoke Bathrooms | homify
Change profile photo
Change cover
Bespoke Bathrooms
Bespoke Bathrooms

Bespoke Bathrooms

Bespoke Bathrooms
Bespoke Bathrooms
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

House Lilford

We were very fortunate to have the opportunity to work on three bathroom renovations at House Lilford with our client, an interior decorator, who already has an incredibly beautiful home.
We remodeled the master en suite which had a very poor layout. We managed to solve this by moving the bedroom door away from a central entrance to create a larger space for the new walk in shower. We also replaced the window with a proportionally correct one and aligned this centrally above the new free-standing bath from Victoria and Albert.

The custom joinery design and finish was a key element for both storage and design purposes. We wanted to connect the corner opposite the window, so we wrapped the vanity around the corner on two walls. We also liked the idea of furnishing this bathroom like a living space and thus worked with an oak veneer and a Chinese lacquer finish.

The extra length heated towel rails from Jeeves help to visually lengthen the wall and add a real sense of luxury by keeping the towels feeling fresh.

We also focused on lighting and included a light sensor connected to a bespoke LED underlit mirror cabinet, which provides muted light for early morning bathroom activities while allowing the bedroom to remain dark.

The second bathroom was originally a shared kid’s bathroom that was accessible from both bedrooms. The challenge was to create two separate en suite’s which was incredibly tricky as the space was quite limited. After careful planning and detailed drawings, we managed to split the existing space with a new stepped wall as well as fitting two new windows.

Both new en-suite bathroom’s are designed for maximum use of space and storage, with clean lines and a strong black and white theme created by custom cut marble and hand-crafted wall tiles. The Duravit D-code furniture basins were fitted into the stepped wall along with the Duravit Starck 3 wall hung toilet and Geberit cisterns which were also built into the wall.

Our client chose the perfect wall papers for one of the kid’s bathrooms as well as the Cara Saven design for the master bathroom.

  • House Lilford:  Bathroom by Bespoke Bathrooms, Eclectic

    House Lilford

  • House Lilford:  Bathroom by Bespoke Bathrooms, Eclectic

    House Lilford

Admin-Area