Stoneform Concrete Studios

Stoneform Concrete Studios

Stoneform Concrete Studios
Stoneform Concrete Studios
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

House Van Niekerk Bar

This challenging project required us to combine a 100mm elliptically shaped bar counter top with curved vertical elements to a perfectly flush finish. Time constraints demanded that the stainless steel footrest and woodwork were all made simultaneously and fitted together in one operation. The form work for the cast concrete elements were complex and challenging, particularly because the flush finish allowed for no tolerances. 

Location
Cape Town
  • Van Niekerk bar counter:  Dining room by Stoneform Concrete Studios

    Van Niekerk bar counter

  • Van Niekerk bar counter:  Dining room by Stoneform Concrete Studios

    Van Niekerk bar counter

  • Van Niekerk bar counter under construction:  Dining room by Stoneform Concrete Studios

    Van Niekerk bar counter under construction

    The basic structure shows how vertical elements meet the counter top with a neat flush finish

  • Complex formwork:  Dining room by Stoneform Concrete Studios

    Complex formwork

    This image shows how the individual vertical elements were cast into complicated moulds made up of shaped styrene lined with ABF sheeting and melamine boards

Admin-Area