Jenny Mills Architects

Jenny Mills Architects

Jenny Mills Architects
Jenny Mills Architects
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Avenue Fresnaye Villa

It was to be an expression of calm luxury, with modern, clean lines to embrace views and spaces. We used warm, generous materials for grounding and tying together. The manipulation of light quality further enhances the chosen materials. The slated screens create patterns of shade and light and give a sense of softness and tranquility. 

One of the major features of the house is the apparent lack of structure. There is in fact an extremely intelligent structure sitting behind this transparency and seamless integration to the outdoors. Working with Nik Moroff brought the project to life and enabled us to achieve our vision. 

The landscape design is crucial to the house. We worked at blurring the corners of the property to create links to adjacent views of greenery. This means the eye is drawn outwards and a dynamic set of experiences is created. The landscape filters and frames the sea views. It creates numerous discrete planting experiences as one moves through the house. One of the most powerful of these experiences is the entrance courtyard. We wanted a subliminal connection to memories and experiences. These would be prompted by the sounds of water, the smell of the earth and planting, through seeing variations in lighting and shadows on rocks and leaf movements, and water reflecting the sun. The courtyard is an experience that prepares you for a different set of sensations after coming in off the street.

Location
Cape Town

Admin-Area