Waterfall Country Estate House by Blue Designs Architectural Designers | homify
Blue Designs Architectural Designers

Blue Designs Architectural Designers

Blue Designs Architectural Designers
Blue Designs Architectural Designers
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Waterfall Country Estate House

The brief was to create a spacious, modern family home. The open plan Living area leads out onto a spacious Covered Patio, overlooking the pool, there is a Triple Garage and Study/Guest Bedroom. In addition there is a Changing Room and Shower for the Pool with a Sauna. Upstairs there is a luxury Master Suite, a Pajama Lounge and two further En-suite Bedrooms and a Guest Bedroom. The Design Process was quite complicated due to the underlying granite outcrop. This necessitated floating the house above the rock.

Total dimensions
825.7 m² (Area)
Location
Midrand, Johannesburg
  • Waterfall Country Estate House:  Houses by Blue Designs Architectural Designers

    Waterfall Country Estate House

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 5
    ["ZA"] South African Façades
    ["ZA"] [Published] 8 beautiful ​South African homes with pools
    ["ZA"] pool house
    ["ZA"] 15 modern houses by johannesburg architects
    ["ZA"] [Published] Modern houses in Johannesburg: 15 beautiful designs

    The brief was to create a spacious, modern family home. The open plan Living area leads out onto a spacious Covered Patio, overlooking the pool, there is a Triple Garage and Study/Guest Bedroom. In addition there is a Changing Room and Shower for the Pool with a Sauna. Upstairs there is a luxury Master Suite, a Pajama Lounge and two further En-suite Bedrooms and a Guest Bedroom. The Design Process was quite complicated due to the underlying granite outcrop. This necessitated floating the house above the rock.

Admin-Area